JongWijs

Leer uw kind stap voor stap met geld omgaan

Hoe leer ik mijn kind veilig pinnen? En wat de waarde van geld is? JongWijs is een speciaal pakket waarmee je je kind kunt leren wat goed sparen en verstandig uitgeven is. Ook jou als ouder helpen we met praktische tips die passen bij de leeftijd van je kind.

Leren sparen

Jong geleerd is oud gedaan. Dat geldt ook voor sparen. Met een spaarpot en leuke spelletjes leert jouw kind goed voor zijn geld te zorgen. Wil je zelf sparen voor je kind? Met Zilvervloot Sparen bouw je een mooi bedrag op.

Op de basisschool

Wat is geld? Hoe werkt een pinpas? Zodra je kind naar school gaat, wordt de wereld een stuk groter. En dan komen de vragen vanzelf… Een goed moment om stap voor stap de waarde van geld uit te leggen samen met JongWijs!

Naar de middelbare school

Op de middelbare school speelt geld een steeds grotere rol. Pinnen in de kantine, een cadeautje kopen voor een vriend, een vakantiebaantje: het hoort er ineens allemaal bij. Tijd om goede afspraken te maken.

Bijna 18 jaar

Studeren, alleen op vakantie en meer. Je kind staat misschien al te trappelen om zelfstandig de wereld te ontdekken. Verantwoordelijk met geld omgaan hoort daar ook bij. Zo help je je kind.