tractor

Een kenteken/registratieplicht (land)bouwvoertuigen

Vanaf 1 januari 2021 geldt er voor de meeste (land)bouwvoertuigen een wettelijke registratieplicht bij het RDW. Daarbij wordt ook een kenteken aan het voertuig toegekend. Op de website van de RDW vindt u uitgebreidere informatie.

Vanaf 1 januari 2021 start een registratieplicht voor:

  • land- en bosbouwtrekkers;
  • land- en bosbouwaanhangwagens;
  • verwisselbare getrokken uitrustingsstukken;
  • motorrijtuigen met beperkte snelheid (MMBS);
  • mobiele machines (nieuwe categorie).

Bekijk de animatie over de registratieplicht voor (land)bouwvoertuigen of lees hieronder wat dit voor u betekent.

Rijdt u harder dan 25 km/u met het voertuig? Dan bent u ook verplicht een kentekenplaat op het voertuig te monteren. Daarnaast start 1 mei 2021 een APK-plicht voor land- en bosbouwtrekkers op wielen die harder kunnen rijden dan 40 km/u. In dit dossier leest u hier meer over.

Tot eind 2021 kan een (land)bouwvoertuig snel en gemakkelijk online geregistreerd worden via de website van de RDW. Ná 31 december 2021 is een online registratie niet meer mogelijk en moet het (land)bouwvoertuig eerst gekeurd worden bij een keuringsstation van de RDW.

Geef kenteken en meldcode ook snel aan ons door

Als er een kenteken is toegekend, dan moeten wij de bijbehorende verzekering bij de RDW aanmelden. Dit moet binnen 28 dagen nadat het kenteken is afgegeven. Daarom is het belangrijk dat u het kenteken en de meldcode zo snel mogelijk aan ons doorgeeft. Wij weten immers niet wanneer een (land)(bouwvoertuig geregistreerd is.

Leave a comment