Rietverzekering
 Rietverzekering

Het verzekeren van woonhuizen met rieten daken is één van onze specialiteiten. Of het nu gaat om een woonboerderij of een dijkwoning, met ruim 75 jaar aan ervaring ben je bij ons aan het juiste adres voor een rietverzekering. Het verzekeren van een woning met een rieten kap is specialisme!

Belangrijkste voordelen:

  • Standaard zeer uitgebreide dekking
  • Glas meeverzekerd
  • Scherpe premies
  • Snelle en deskundige schadeafhandeling
  • Persoonlijk contact, ook bij schade
Overstapservice

Wil je graag overstappen maar zie je op tegen de rompslomp? Weet je niet wat het goede moment is of wanneer u bij uw huidige verzekeraar weg kan? Dan helpen wij je graag met het overstappen!

Kosteloos oriëntatiegesprek

Wij komen graag een keer bij je langs voor een kosteloos oriëntatiegesprek om te beoordelen wat de mogelijkheden zijn. Ook zullen wij dan samen de herbouw- en inboedelwaarde bepalen.

Na het oriëntatiegesprek zullen wij een offerte uitwerken, bij je aanbieden en komen bespreken.

Dit uiteraard geheel kosteloos en vrijblijvend.

Traditioneel gedekte woningen…

…zijn gevoeliger voor brand omdat het riet rechtstreeks op riet- of panlatten gebonden wordt. Hierdoor kan zuurstof gemakkelijk door het dak heen dringen en kan een brand zich snel verspreiden. Een brandverzekering rieten dak wordt hierop aangepast. Om de premie voor een traditioneel gedekte woning aantrekkelijker te maken kunnen preventiemaatregelen genomen worden. Door bijvoorbeeld een sprinkerinstallatie te plaatsen of het riet te impregneren zal de premie lager uitvallen.

Woningen met een schroefdak…

…zijn minder gevoelig voor brand doordat onder het riet een houten laag zit. Zuurstof kan op deze manier minder gemakkelijk naar een brand komen, waardoor de brand zich minder snel verspreidt. Een premie voor woningen met een schroefdak is daarom over het algemeen lager.

Woningen met zowel riet als pannen op het dak…

…kunnen afhankelijk van de verhouding van deze twee materialen op verschillende wijze verzekerd worden. Bij het afsluiten van een brandverzekering rieten dak kan hier rekening mee worden gehouden.